ABB Meclisi ikiye bölündü

ABB MECLİS'İ İKİYE BÖLÜNDÜ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönemden geçen özel halk otobüsü esnafına maddi destekte bulunmak üzere hazırlanan Komisyon Raporu’nu görüştü.

‘Kent merkezinde sefer yapan araçlara günlük 400 TL, dış ilçelere sefer yapanlara ise yine günlük 120 TL ödeme yapılmasını’ öngören karar, CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına karşı AK Parti ve MHP’nin kabul oylarıyla geçti. Önceki akşam gerçekleşen ABB Meclisi’nin ekim ayı son oturumunda, parti grup başkanvekilleri bu konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu: Komisyon, kendine göre bir karar almış. Bunu belediyenin hangi kaynağına ve neye göre ayarladık? Belki daha fazla verilecek, belki daha az verilecek. Meclis’te sayısal çoğunluk var diye, hesabı kitabı yapılmadan bunların yapılması uygun değil.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker: Bu önergeyi öteleyelim, bir dahakine grup başkanlarımızla beraber belediye başkanımız ve bürokratlarımızla istişare edelim. Daha verimi bir yardım hazırlayalım. Esnafımıza belki 400 değil 600 lira vereceğiz günlük. Onun hesabını da belediyenin bütçesine göre değerlendirsinler.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: İdare daha da iyi bir teklif getirirse biz onu da oylarız. Çok zorlu bir süreç geçiren esnafımıza pandemi sürecinde destek verilmişti. Bu desteğin devam etmesi çok önemli. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin esnafın yanında olduğunu göstermesini ve bu kararın oy birliğiyle geçmesini önemsiyorum.

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan: Belediyecilik hayatın her alanında olmaktır. Sosyal belediyecilik de insanlara gıda yardımı yapmak da önemli bir şeydir. Ama insanları gıdaya muhtaç etmemek de bir sosyal belediyeciliktir. Esnafın yaşadığı bu süreçte destek olmak da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’mizin görevidir. Biz de bu nedenle esnafa bu desteğin sağlanmasını istiyoruz.

Yorum Gönder

Yorumlar