AK Parti il Başkanlığı: Yavaşın sözleri siyasi etik ile bağdaşmıyor

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI: YAVAŞ'IN SÖZLERİ SİYASİ ETİK İLE BAĞDAŞMIYOR

Başkan Yavaş’ın yeni otobüs alımı için alınacak dış kredi onayıyla ilgili yaptığı açıklama, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından yanıt buldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Mansur Yavaş’ın yeni otobüs alımı için kredisinin Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından onaylanmadığını söylemesi gündeme bomba gibi düştü.

Pandemi döneminde otobüslerin azlığından şikayet eden Ankaralılar, yeni otobüsleri beklerken meclisten çıkan kredinin kullanılmaması tepkilere neden olmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı ilk oturumunda otobüs için Belediye Meclisinden çıkan kredinin aylardır Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından onaylanmadığını dile getiren Yavaş, Ak Parti ve MHP gruplarından bu konuda yardım istemişti.

Konunun sosyal medyada geniş yer alması ardından yazılı açıklama yapan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Yavaş’ın sözlerinin gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Ak Parti İl Başkanlığınca yapılan açıklama şu şekilde…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Büyükşehir otobüs alımı için alınacak dış kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda beklediğine yönelik sözlerinden dolayı bu açıklama gerekli görülmüştür.

CHP Yönetiminin ABB Meclisine taşıdığı borçlanma konusuna ( önerge ve resmi tutanak)’larda da ifade edildiği üzere AK Parti Grubu tarafından onay verilmiştir.

Borçlanmanın onay mercii olan Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yapılan görüşmelerde yerli üretim araç ve yerli kaynak kullanımı yollarının denenmesi gündeme gelmiştir.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Berat Albayrak tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesine her türlü gerekli desteğin verileceği ifade edilmiştir.

Dış borçlanmanın yabancı araç kullanmayı da beraberinde getireceği de hatırlatılmıştır.

Bu yapıcı tutum ve destek vurgusuna rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yabancı kaynak borçlanma ve yabancı araç alımında ısrar etmesi, bunun da üzerini “Talebimiz bekliyor” gibi gerçeklerden uzak ifadelerle örtmeye çalışması siyasi etik ile bağdaşmamaktadır.

Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkacağını açıkça bilmelerine rağmen sergiledikleri bu tutum, CHP’nin çözümsüzlük siyasetinin ABB yönetimine sirayet ettiğini ortaya koymuştur.

HAKAN HAN ÖZCAN

AK PARTİ ANKARA İL BAŞKANI

Yorum Gönder

Yorumlar