Ankara Kent Konseyinden 100.yıla Hazırlık.

ANKARA KENT KONSEYİNDEN 100.YILA HAZIRLIK.

Sakarya Meydan Muhabere'sinin 100. yılına özel Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile bir araya geldi.

SAKARYA MEYDAN MUHABERE'SİNİN 100.YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL HAZIRLIKLARA BAŞLANIYOR...


   Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile bir araya geldi. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun da yer aldığı görüşmede, Sakarya Meydan Muhaberesi'nin 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin Haymana ve Polatlı ilçeleriyle birlikte organize edilmesi kararlaştırıldı.


Yerli ve yabancı turistleri Başkent'e çekecek projelerin tanıtımı ve hayata geçirilmesi için harekete geçen Ankara Kent Konseyi, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek bu çalışmaları destekliyor.


      100.YILA ÖZEL HAZIRLIK


  Kurtuluş Savaşı içinde Sakarya Meydan Muhaberesi’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türk Milletinin Viyana önlerinden başlayan geri çekilmesinin durduğu ve karşı taarruza geçildiği Sakarya Meydan Muhaberesi’nin 100. yılı kapsamında özel bir etkinlik programı hazırlayacaklarını söyledi.


Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz” diyerek, tarihi emri verdiği yerin Haymana ilçesi olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Yılmaz; Polatlı ilçesiyle birlikte Haymana’da, 2021’de 100. yıla yakışır bir anma töreni yapılacağının müjdesini verdi. 


Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Gençlik Parkı Kabul Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Ceren Anadol, Dr. Süleyman Basa, Erhan Aras, Haluk Teber, Ömer Sarıoğlu ve Ankara İl ve Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Özdemir Turgut katıldı.

Yorum Gönder

Yorumlar