Büyükşehirin bu trafik çilesine bir son vermesi gerekir

"BÜYÜKŞEHİR'İN BU TRAFİK ÇİLESİNE BİR SON VERMESİ GEREKİR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan Ankara’da trafiği en yoğun olduğu ana arterlerden birisi olan Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorununun bir an çözülmesi gerektiğini söyledi.

Haymana Bulvarı’nda özellikle yaz aylarında hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğu artarak devam ederken, Koronavirüs sürecinde bu sorun sürücüler için bir çile haline geldi.

Ankara’yı Haymana ilçesine de bağlayan bulvar güzergâhına Mogan Park’ın yanı sıra düğün salonları ve hobi bahçeleri de eklenince Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorunu içinden çıkılamaz hale geldi.

KORONAVİRÜS SALGINI BÖLGEDEKİ TRAFİĞİ ARTIRDI

Koronavirüs sürecinde insanların hafta sonlarını bahçelerinde ve villalarında geçirmek istemesi, Başkentin en büyük sayfiye alanlarından birisi olan Mogan Park’a on binlerce insanın gelmesi, normalleşme süreciyle birlikte düğünlerin başlaması Haymana Yolu’ndaki trafik akışı daha da artırdı.

ABB MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda sürücülere zor anlar yaşatan trafik sorununa dikkat çekerek problemin bir an önce çözülmesini istedi.

“BÜYÜKŞEHİR, BU YARAYA NEŞTER VURMALIDIR”

Haymana Bulvarı’nda özellikle hafta sonu akşam saatlerinde adeta bir trafik kaosu yaşandığına ve bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisinde bir önerge verdiklerine de dikkat çeken Ilıkan, şu ifadeleri kullandı: “Gölbaşı Haymana Yolu trafiği özellikle yaz aylarında günde on binlerce aracın geçtiği bir güzergâh olmaktadır. Trafiğindeki yoğunluk nedeni ile Ankara Konya yolunu da tıkayacak duruma gelmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu bir an evvel çözmesi, bu yaraya neşter vurması, bu trafik çilesine son vermesi gerekmektedir. Haymana Yolu'nun bu yoğun araç trafiğini karşılayacak şekilde fiziki uygunluğa ulaştırılması, yol ve trafik düzeninin değiştirilerek rahatlatılması gerekmektedir.” 

Yorum Gönder

Yorumlar