CHP ANKARA İL KONGRESİ OLAYLI GEÇTİ

CHP Ankara İl Kongresi Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongrede mevcut il başkanı Rıfkı Güvener aday olmadı. Parti Meclisi Üyesi Ali Hikmet Akıllı ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, CHP Ankara İl Başkanlığı için yarışacaktı.  Mustafa Pınar yeterli imzayı toplayamadığı için adaylıktan kongre öncesi çekildi fakat Yalçınkaya'yı destekledi. Yalçınkaya da kongrede de yeterli imzayı bulamayınca oylama öncesi Ali Hikmet Akıllı'nın CHP Ankara İl Başkanlığı kesinleşmiş oldu.

Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisince Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara İl Kongresi'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin milli mücadelenin özünden doğan, görkemli siyasi parti olduğunu ve Türkiye ile dünyaya karşı sorumluluğu bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, kendilerine sürekli eleştiri yapıldığını; ancak nerede bir sorun varsa çözüm adresinin CHP olduğunu belirtti.

 Türkiye'nin bugün 5 temel sorunu olduğunu vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yıllardır dile getiriyoruz. Birinci sorunumuz, demokrasi. İkinci sorunumuz, eğitim. Üçüncü sorunumuz, dış politika. Dördüncü sorunumuz, toplumsal barış. Beşinci en büyük problemimiz, ekonomi. Biz CHP olarak, tarihin bize yüklediği sorumluluk olarak hiçbir ayrım yapmadan, 82 milyonu kucaklayacağız. Farklı kimlikleri, farklı inançları olabilir ama aynı bayrağın altında yaşıyorsak sorunları çözmek ve insanlara güven vermek zorundayız" diye konuştu.

 Kılıçdaroğlu, "Katılımcı demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasi, aynı zamanda bütün yetkilerin bir kişiye verilmemesi demektir. Çanakkale Savaşı'nı düşünün. Bütün yedi düvelin Çanakkale'ye gelip geçemediğini düşünün. Cumhuriyetin ön sözü, Çanakkale Savaşları'nda yazılmıştır. Aynı yedi düvel tek kurşun atmadan geldi, İstanbul'u işgal etti. Neden? Çünkü İstanbul'da tek adam yönetimi vardı. Demek ki demokrasilerde güçler dengesi vardır. Yasama, yargı, yürütme ve daha çağdaş demokrasilerde dördüncü güç medyadır. Kim olursa olsun, bizim gibi düşünmeyen insanlar için de demokrasiyi getireceğiz" dedi.

Yavaş: E- demokrasiyi ilk kez hayata geçiriyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçildikleri günden itibaren verilen sözlerin yerine getirilmesi için çalıştıklarını, belediyenin 9 ayda 670 milyon lira tasarruf ettiğini dile getirdi.

Belediyenin verdiği hizmetleri anlatan Yavaş, "E-demokrasi'yi ilk defa hayata geçiriyoruz. Bundan sonra Ankara'nın en ufak birimine kadar yapılacak işleri sizlere soracağız, sizlerin fikrini alacağız." dedi.

Yavaş, " Ankapark'a 750 milyon dolar gömüldüğünü, yapılan yanlışların hesabının sorulmasının görevleri olduğunu" söyledi. Bu paraya Ankara'da ulaşımdan arıtma tesislerine kadar, yüzlerce okul ve hastane yapılabileceğine dikkati çeken Yavaş, "Ama bir kişinin kişisel olarak verdiği bir kararla o para oraya gömüldü. O nedenle diyoruz ki, ortak aklı hakim kılmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Yavaş, 12 bin konut projesinin hazırlandığını, bu yıl ihaleye çıkmak istediklerini belirterek, diğer yatırımları da 8 Nisan'dan sonra yapılacak bir toplantıda Ankara halkına duyuracaklarını bildirdi.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ise  konuşmasında kongrelerinin, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma yolunda iktidara yürüyüş kongresi olduğunu söyleyerek, 1920'den beri tüm zaferlerin Ankara'dan başladığını belirtti.

 Tevfik Koçak'ın sözleri salonu karıştırdı

 CHP'nin delegesi Tevfik Koçak, kadınlar hakkında skandal bir açıklamada bulundu. İfadelerini bir söyleyiş olarak savunan Koçak, "Kışın güneşine kadının işvesine güven olmaz" dedi.

 Koçak'ın bu skandal sözleri salonda bulunan kadın delegeleri çileden çıkardı. Delegeler, kürsüden inmeyi kabul etmeyen Koçak'ı şişe fırlatarak protesto etti.

Salondaki kadın erkek birçok partilinin tepkisi üzerine Koçak, “Yüz yıldır Anadolu’da kullanılan bir söz. Ne var bunda gocunacak” diyerek kendisini savundu. Koçak, tepkilerin artması üzerine önce “Sözümü geri aldım” dedi, sonrasında “Arkadaşlar ben özür diliyorum, yüz bin defa özür diliyorum. Bu bir Anadolu sözcüğüdür, hepinizden özür diliyorum kadınlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana” diyerek kürsüyü terk etti.

Yorum Gönder

Yorumlar