CHPli Emir: Filyasyon ekipleri yetmediği için çaycı, temizlik görevlisi gibi çalışanlar filyasyon ekiplerine koyuluyor

CHP'Lİ EMİR: FİLYASYON EKİPLERİ YETMEDİĞİ İÇİN ÇAYCI, TEMİZLİK GÖREVLİSİ GİBİ ÇALIŞANLAR FİLYASYON EKİPLERİNE KOYULUYOR

CHP Parti Meclis üyesi ve Ankara Milletvekili Murat Emir, “Basiretsiz bir yönetim söz konusu. Daha önceden hazırlanması gereken filyasyon ekipleri yetmediği için şimdi çaycı, odacı, kaparto ustası, temizliK görevlisi gibi çalışanları filyasyon ekiplerine

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre; Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu imzalı “Görevlendirme” genelgesi ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü emrindeki filyasyon ekiplerine dahil edilecek personele ek yapıldı. Buna göre, İlk başta 1392 kişi görevlendirmede yer aldı. Görevlendirilen personel arasında müfettişler de yer aldı. Ancak mühendislerin "görevim değil" itirazı üzerine listeden çıkarıldı. Liste bin kişiye düştü. Filyasyon ekibinden görevlendirilen personel arasında engelli işçi, kaportacı, hizmetli, çaycı grafiker, şoför, güvenlik görevlisi, avukat, ayıniyat saymanı, Avrupa Birliği uzman yardımcısı, bilgisayar işletmeni, veteriner hekim yer aldı.



'Halen filyasyon bekleyen vatandaşlar var'

Emir, filyosyon ekiplerinde görevli bu personelin sağlıkçı gibi Koronavirüse yakalanan vatandaşlardan sürüntü olarak test yaptığının altını çizerek, “Aslına bakarsanız hiç ilgileri olmayan bir işi yapıyorlar. Buna rağmen filyasyon ekibi bekleyen vatandaşlar olduğunu biliyoruz. Bu süreci yönetemeyen bir Sağlık Bakanlığı var. Bizim uyarılarımıza kulak asmadılar, sahte rakamlarla başarı hikayesi yazmaya çalıştılar. Aynı kafayla giderse yoğun bakım yatakları tükendiğinde ne yapacaklarını düşünecekler”  diye konuştu.

'Direkt temasta bulunma talimatı verildi'

CHP Parti Meclisi üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da yaptığı açıklamada, “Bu arkadaşlara filyasyon görevi gerçekleştirilmeleri, Koronavirüse yakalanmış vatandaşlarla direkt temasta bulunmaları konusunda talimat verildi” dedi.

Bu personelin koronavirüs vakalarıyla ilgilenemeyeceğini vurgulayan Karasu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sisteminin iyi işlediği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, “Hastanelerimiz, sağlık personelimiz yeterliyse mühendisleri, mimarları neden sağlık sisteminde çalışmaya zorluyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın personel ihtiyacı varsa atama bekleyen gençlerin atamalarını gerçekleştirsin” diye konuştu.

Yorum Gönder

Yorumlar