CORONA’YA RAĞMEN İNADINA SANAT!

Corona salgınına rağmen ArtAnkara Çağdaş Sanatlar Fuarı başarıyla gerçekleşti

 Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerden galerileri, müzeleri ve sanat kurumlarını bir araya getiren ArtAnkara, 15 Mart'a kadar coronavirüs salgınından kaynaklanan korku ve yasaklara rağmen ilgiyle ziyaret edildi.

 Fuarda çok önemli sanatçılar da Kanal Ankara mikrofonlarına konuştu. Fuarın mimarı Atis Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül Kanal Ankara’ya verdiği röportajda “Koronavirüs salgını nedeniyle yeterli katılımı sağlayamamıza rağmen başarılı bir fuardı. Son zamanlarda yaşanan olaylar keşke yaşanmasaydı da daha keyifli bir fuar geçirseydik. Geçen sene 50 bin katılım vardı. Bu sene herhalde 20 bin civarında olacak “ dedi. Sanatçıyla sanatseveri buluşturmayı hedeflediklerini ve 15 ülkeden 125 katılımıcının olduğunu vurgulayan Aygül, “42 farklı ülkenin de 1095 fuarımızda yer alıyor ve yaklaşık 25 tane sanata dair söyleşi var. “ ifadelerini kullandı.

 Fuardaki en dikkat çekici eserlerden birine sahip olan Sanatçı Doğan Karakılıç , eserini “ Sanal bir dünyada yaratılmış ve günümüz dünyasına gelmiş bir karakter. Mitolojik ögeler de var. Kendimce bir mitos yazıyorum. Bu da onun örneklerinden biri. Ben genelde metal üzerine çalışıyorum. “ sözleriyle anlattı.

  Resimlerinde kapı figürünü kullanan Sanatçı Canseven Bahçeci de kapının ardındakileri vurgulamak istediğini belirtti. Mahremiyet, sır, aşk ve özlemi konu aldığını söyleyen Bahçeci, Hatay’da kapı figürünün çok önemli olduğunu, Hatay’dan geldiğini ve memleketini tanıtmanın çok güzel olduğunu söyledi.

Yorum Gönder

Yorumlar