KAHVECİLER DERTLİ: "ARTIK BİZ BİTTİK, İMDAT DİYORUZ."

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Koronavirüs salgını döneminde aylarca kapalı kalan ve açıldıktan sonra da oyun oynanmasına izin verilmeyen kahvehanelerin şikayetlerini dile getirmek için bir basın toplantısı düzenledi.

Taraça Kafe'de gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Kahveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile pek çok kahvehane sahibi katıldı. 

Açıklamasında, "Artık biz bittik, imdat diyoruz. Elinizi bize uzatın" ifadelerine yer veren Güven, cumhurbaşkanına ve diğer yetkili isimlere çağrıda bulundu. 

Koronavirüs salgını döneminde, esnafa verilen 25 bin TL'lik kredilerin esnafı bir nebze olsun rahatlattığını ancak  bunun da borç olarak değil hibe olarak verilmesi gerektiğini belirten Güven; AVM'lerin, plajların ve diğer toplu bir araya gelinen mekanların açıldığını ancak oyunlara izin verilmediği için kahvehanelerin otomatikman kapalı olduğunu söyledi. 

"EVİMİZE EKMEK GİRMİYOR, TENCERELERİMİZ KAYNAMIYOR"

Kahvehanelerin, maliyetleri karşılayamadığı ve kiralarını ödeyemedikleri için mülk sahipleriyle davalık olduklarını söyleyen Güven, "5 aydır bizim kahveci esnafı perişan, bizim zararlarımızı karşılasınlar biz de kahvecilik yapmayalım. Bize yardım edin, biz açız. Evimize ekmek girmiyor, tencerelerimiz kaynamıyor." ifadelerini kullandı. 

Son olarak, 65 yaş üzerine belli yerlerde getirilen kısıtlamalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Güven, "Zaten bizim iş yerlerimiz kapalı. Müşterilerimiz gelmiyor. Bize bir etkisi olmaz" dedi.  

İŞLETME SAHİPLERİ KANAL ANKARA'YA KONUŞTU

Kahvehane işletmecileri ise Kanal Ankara mikrofonlarına sorunlarını anlattı. Devletten destek beklediklerini belirten işletmeciler, "hem sağlıkla hem de parasızlıkla mücadele ettiklerini" söyledi.

Gelirin giderlerini karşılamadığını söyleyen işletmeciler, durumun sosyal boyutuna da dikkat çekerek, kahvehanelerin 65 yaş üzeri için bir sosyal ihtiyacı karşıladığını da belirtti. 

Yorum Gönder

Yorumlar